Grafikhaber.Net
  • Yarışma Haberleri
  • Haber
  • Renkler
No Result
View All Result
  • Yarışma Haberleri
  • Haber
  • Renkler
No Result
View All Result
Grafikhaber.Net
No Result
View All Result

212 Photography Istanbul Sona Erdi

Ocak 14, 2021
in Haber

T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’nın katkılarıyla gerçekleşen, İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kültür A.Ş’nin yanı sıra OPPO’nun altın sponsor olduğu 212 Photography Istanbul, yoğun bir katılımın ardından sona erdi. Bu sene kapsamlı programıyla uluslararası düzeyde gerçekleşen ve ülkemizden de pek çok önemli isme yer veren organizasyonun altın sponsoru OPPO, ziyaretçileri düzenlediği söyleşilerle bilgilendirirken, akıllı telefonlardaki fotoğraf kalitesini de ziyaretçilere deneyimletme fırsatı elde etti.

Mobil fotoğrafçılık hikayeleri…

212 Photography Istanbul’da Coşkun Aral, Sefa Yamak ve Umut Eker, ziyaretçiler ile düzenlenen atölyelerde bir araya geldi. Dünya üzerinde ayak basmadık toprak bırakmayan Coşkun Aral, ‘Bir Deneyim Koleksiyoncusunun Hikayesi’ başlıklı söyleşisinde; geçmiş dönemde belgelemenin önemine değindi. “Bizden sonraki kuşaklara belge bırakmalıyız” diyerek geçmişte çizerek tarihi anlatan insanların günümüzde fotoğraflayarak sonraki kuşaklara aktardıklarından bahsetti.

‘Dijital Koleksiyonculuk’ adlı bir söyleşi gerçekleştiren Sefa Yamak; koleksiyonlarını oluştururken insanların kalbine dokunan anları yakalamanın önemini anlattı. ‘Hayat Eşittir An’ mottosuyla hareket ettiğinin önemle altını çizen Yamak, koleksiyonunu yaptığı anları yakalarken, gözlemlemenin önemine değindi. Bir sonraki hareketi, bir sonraki duruşu, bir sonraki bakışı gözlemleyen Yamak, bir sonraki hamlede nelerin olacağını tahmin ederek fotoğraf çektiğini katılımcılara aktardı.

‘Mobil Fotoğrafçılık’ atölyesi ile katılımcıların karşısına çıkan Umut Eker ise hayatımıza ilk 20 yıl önce giren cep telefonlarının kameralarının geçen zaman içerisinde teknolojik açıdan nasıl geliştiğine dikkat çekerek bugün geldiği noktaya değindi. Fotoğrafın ışığın resme dönme hali olduğunu söyleyen Eker, ışığın açısını doğru seçmenin bir fotoğrafın karşı tarafta yaratacağı algıyı oldukça değiştirebileceğinden bahsetti.

OPPO Mobil Fotoğrafçılık Sergisi

OPPO Mobil Fotoğrafçılık Sergisi, tanınmış isimlerin OPPO telefonlarıyla yakaladığı anları #HayatımBenimKoleksiyonum sloganıyla bir araya getirdi. Sergide; Didem Soydan, Kerimcan Akduman, Koray Özpalamutçu, Murat Dağaslan, Sefa Yamak ve Umut Eker’in çekmiş olduğu fotoğraflar yer aldı.

OPPO Mobil Fotoğraf Yarışması

Festival kapsamında 20’den fazla ülkeden profesyonel ve amatör fotoğrafçının katıldığı ‘Uluslararası 212 Fotoğraf Yarışması’nda bu sene ilk defa mobil cihazlarla çekilen fotoğraflar için bir kategori yer aldı. OPPO Mobil Fotoğrafçılık Ödülü kapsamında; Ceren Balmumcu çektiği fotoğrafla ödülün sahibi oldu.

OPPO Deneyim Alanı

Organizasyon boyunca sergi alanında kurulan OPPO standında katılımcılar, kısa bir süre önce tanıtılan Reno4 Serisi, OPPO Watch ve Find X2 modellerini deneyimlediler.

Mobil fotoğrafçılık denildiğinde akla ilk gelen marka olan OPPO, globalde olduğu gibi Türkiye’de de sanatı, özellikle fotoğrafçılığı destekliyor. 212 Photography Istanbul’a Türkiye’de bu alandaki tek organizasyon olması nedeniyle sponsor olan marka, önümüzdeki dönemlerde de sanatın ve fotoğrafçılığın ön planda olduğu organizasyonlarda yer almaya devam edecek

Previous Post

8. Engelsiz filmler festivali’nin Engelsiz yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu

Next Post

Tasarla Kan Dostum yarışmasının başvuruları başladı

Next Post

Tasarla Kan Dostum yarışmasının başvuruları başladı

Kemeraltı’ndan Kadifekale’ye fotoğraf yarışması sonuçlandı

Ocak 25, 2021

Dokuz Eylül Rotary’den kompozisyon yarışması

Ocak 25, 2021

Furnitur Uluslararası Mobilya Tasarım Yarışması’nın Kazananları Belli Oldu

Ocak 24, 2021

BASİFED logosunu yeniledi

Ocak 24, 2021

En Çevreci sloganların sahipleri ödüllerine kavuştu

Ocak 24, 2021

Ödüllü Sebze ve Meyve Viyolü

Ocak 21, 2021

En güzel süzme yoğurtlu tarifler Sevgililer Günü için yarışıyor

Ocak 18, 2021

Tohum yatırımı almaya hak kazanan parlak fikirler belli oldu

Ocak 18, 2021

19. Tudem Edebiyat Ödülleri’ne başvurular başladı

Ocak 16, 2021

İzmir Büyükşehir iki karikatür yarışması düzenliyor

Ocak 15, 2021
  • Ana Sayfa
GrafikHaber.Net

© 2021 Grafik Haber - Grafik, Tasarım ve Yarışma Haberleri GrafikHaber'de

  • Ana Sayfa
No Result
View All Result