Ateliers Jean Nouvel, Lefkoşa’da yerel ofis Takis Sophocleous Architects işbirliği ile  67 metre yüksekliğinde, karma kullanımlı “White walls” isimli bir yapı tasarladı. Boşluklu cephesiyle dikkat çeken yapının 10 katı konut, 6 katı ofis, iki katı ise ticari hizmetlere ayrılmış.

Yapının güney cephesinin %80’i yeşillendirilerek bir dikey bahçe oluşturulmuş. Bitkiler aynı zamanda daireleri yazın sıcaktan korurken yazın maksimum gün ışığının içeri girmesini sağlayarak doğal güneş kırıcı görevi görüyor.

Daireler ve ofislerde yer alan, yaşam alanlarını genişleten localar bölgenin iklimini avantaja çeviriyor. Kuzey cephesinde basamaklanmış teraslar ve balkonlar kentin manzarasına dair geniş bir görüş açısı sunuyor. Doğu ve batı asansörlerinin üzerinden içeriye uzanan localar aynı zamanda sakinleri gürültü, güneş ve rüzgardan koruyor.

Beton duvarlarda gelişigüzel açılan kare boşluklar, tasarımda estetik bir detay olarak öne çıkarken bitkilerin dışarıya doğru saçılmasına imkan veriyor.

Yapının en üst iki katı, merkezi bir avlunun çevresinde konumlanan dublex dairelere ayrılmış.